Klader

Vintage kläder kan både vara gamla kläder som har blivit nymode och reproduktioner av äldre kläder. Det kan vara second hand och det kan vara rariteter och samlarkläder.

60-, 70- och 80-talsstilar verkar vara inne precis hela tiden. Annars är sånt som bl.a rokoko och Victorianska kläder mycket åtråvärda och kan säljas för enorma summor av samlare.

 

60-tals vintage

60-talet är en populär vintage retro-stil. Enfärgade skjortor och kavajer, blommiga halvlånga kjolar och vida byxor, sånt var poppis då. Inte allt är så himla snyggt idag, men vad spelar det för roll?

 

70-tals vintage

Kläderna blir ännu mera färgglada, ofta bjärta mönster och starka färger. Byxorna blir ännu mera vida och så klart behöver man lika vida och fluffiga ärmar, sånt var jätteviktigt. Självklart ska man kombinera kläderna med många smycken och långa halsband.

 

80-tals-vintage

Jeans, stentvättade jeans, läder, latex. 80-talet är hårt, tufft och häftigt. 80-talet är också disco och neon-färger. Pop, punk, hårdrock, de många musikstilarna färgade åren brutalare än något annat decennium.

 

Viktoriansk Vintage

Gotik och Steampunk inspireras alltid av den viktorianska eran. Spetsar, klänningar i många lager, halvlånga sammetsrockar och eleganta hattar utgör Viktoriansk vintage tillsammans med attiraljer som klockor, käppar, goggle-glasögon och utsökta smycken.

 

Rokoko Vintage

Rokoko är en av de populäraste stilarna för retro vintage-kläder. Eleganta, vackra skapelser i stil med sent 17oo-tal och tidigt 1800-tal är de mest populära stilarna. Stora, färgsprakande klänningar, knäbyxor, halvlånga rockar och gärna utstuderade håruppsättningar fullbordar stilen.

Comments on this entry are closed.