Inredning

Vintage inredning som  möbler, lampor etc., jo sånt är alltid mode. Om man gillar att ha en retrostil hemma förstås.

 

SEX SKÄL ATT KÖPA VINTAGE INREDNING:

  • Vintagemöbler är vanligtvis välkonstruerade och byggda för att hålla.
  • Det finns många spännande designs som passar just din smak.
  • Vintagemöbler kan vara väldigt prisvärda jämfört med att köpa nya.
  • Det är grönare att köpa vintage.
  • Vintage har “en historia”.
  • Det är superkul att shoppa vintagemöbler – jaktens spänning!

Vintagemöbler är – för det mesta – mycket välkonstruerade träkonstruktioner och spännande design med mycket hög kvalitet. Inredningen skapades för att hålla, vilket betyder en hel del av det – särskilt hyllartiklar (trästycken som byråer, burkar, skrivbord, hyllor och matstolar) – är önskvärda eftersom de fortfarande är i nyskick idag efter 50 eller fler år av daglig användning. Till och med stoppade plagg som fåtöljer och soffor – som kan behöva kostsam omklädsel – är fortfarande efterfrågade på grund av sin solida ramkonstruktion.

Vintage inredning brukar också vara väldigt prisvärd jämfört med att köpa nya. I synnerhet vintage matsalsset och sovrumsset kan vara spektakulära erbjudanden. Det beror på: Även om du kan samla ett nästan oändligt antal vintagedekorationer (målningar, keramik, glas, alla slags samlarobjekt…), har du egentligen bara plats för en matsal och två eller tre sovrumsset. Så, grundläggande lagar för utbud och efterfrågan innebär att dessa större föremål, som är svårare för säljare att flytta (ordlek), ofta är fantastiska fynd.

 

Köpa Vintage möbler

Men hur ska man få tag på vintage möbler? Förutom att hänga på auktioner finns det en del märken för retro designade möbler och inredning som du kan spana in lite extra. Jo, det finns faktiskt både möjlighet att köpa “riktig” vintage och moderna möbler som är skapade på gammalt klassiskt sätt och är precis lika hållbara som gårdagens inredning.

Här är några klassiska, populära Vintage märken som faktiskt går att få tag på idag för inte alltför hiskeliga priser:

  • BROYHILL BRASILIA
  • HEYWOOD-WAKEFIELD
  • DREXEL DECLARATION

 

Broyhill Brasilia

Broyhill Brasilia hutch

Broyhill gjorde några fantastiska möbellinjer på 60-talet, och en av de mest populära vintagelinjerna idag är Broyhill Brasilia-linjen, som lanserades 1962. Attraktionskraften hos denna linje är den fantastiska svepande designen som hjälper till att ge linjen dess omedelbart igenkännliga karaktär. Dessa dekorativa detaljer är baserade på arkitekturen av Oscar Niemeyer, som designade Brasiliens modernistiska huvudstad, Brasilia.

 

HEYWOOD-WAKEFIELD

heywood wakefield living room

Heywood-Wakefields böjda linjer, massiv träkonstruktion och unik champagnefinish har gjort det till en av de mest populära vintagemöbelstilarna genom tiderna. Vintage HeyWake är fortfarande ganska rikligt, och fantastiska erbjudanden kan hittas. Men visste du att Heywood-Wakefield möbler tillverkas än idag, just här i USA.

DREXEL DECLARATION

drexel declaration furniture

Förutom att ha en tydlig modern estetik, har Drexel Declaration också en koppling till Shaker-möbler och Shakers önskan att möblernas konstruktionsdetaljer ska vara synliga. Detta är en lysande design, eftersom den tilltalar både modernister och traditionalister.

Comments on this entry are closed.